Sari la conținut

Glosar Cazinouri Online

Prima dată când joci într-un cazinou online, numărul mare de termeni noi poate fi copleșitor. Acest lucru te poate speria puțin și îți poate da impresia că totul este un pic prea complicat. Dacă acesta este cazul, sau dacă ai vrea să afli mai multe despre anumite cuvinte pe care le întâlnești tot timpul prin cazinouri, Feeling Lucky îți pune la dispoziție un glosar practic cu explicații clare. Uneori pare mai complicat decât este de fapt, ai să vezi. Doar după ce înțelegi foarte bine acești termeni te poți distra la maxim în cele mai tari cazinouri online din România.

Termeni

Bankroll

Termenul bankroll este folosit de obicei specific în cadrul unei mese de poker și referă la totalul baniilor pe care îi pui în joc pe durata unei întregi seri.

Bonus de bun venit

Bonusul de bun venit se poate considera cel mai important impuls către înregistrare la un cazinou online. Cele mai tari cazinouri online din România au priceput acest lucru și vor încerca să te atragă cu avantaje care mai de care mai generoase. Partea frumoasă este că un asemenea bonus poate consta în aproape orice. De cele mai multe ori vei primi un procentaj din suma pe care ai efectuat-o la prima depunere. Există însă și bonusul care nu necesită o depunere. Poți avea parte și de rotiri gratuite sau de accesul exclusiv la evenimente sau turnee.

Bonus fără depunere

Bonusul fără depunere este o comoară pe care nu o întâlnești foarte des, în cazinourile online din România. Prin intermediul acestui bonus, poți începe să joci în cazinou, fie la aparate sau la alte jocuri, complet gratis. Începi să câștigi bani, fără sa depui bani în cont. Această situație ideală este, adesea, legată de o serie de condiții pe care trebuie să le îndeplinești.

Bonus la depunere

Multe cazinouri și case de pariui online îți vor oferi un bonus la depunerea pe care o efectuezi. Aceasta poate lua forma unui procentaj acordat. Aceste bonusuri sunt cele mai des întâlnite în intermediul online. Puține cazinouri îți vor oferi bonusuri fara să fie nevoie ca tu să depui întâi o sumă de bani.

Cashback

Acest tip de promoție o vei întâmpina în casele de pariuri online din România. Cashback-ul îți oferă înapoi o parte din pierderile pe care le ai la un pariu sau la un bilet combinat. Acest tip de promoție se acorda clienților mai fideli sau poate face parte din pachetul de bun venit la cele mai bune case de pariuri online.

Cash out

Dacă ai plasat un pariu și dorești să-l închei înainte ca partida respectivă să se sfârșească, te poți folosi de opțiunea cash out care îți este oferită de cele mai tari case de pariuri online din România. Poți așadar să-ți închei pariul când câștigul este cel mai mare. Această funcționalitate are așadar un potențial foarte mare.

Depunere

Pentru a juca în cazinourile online trebuie să-ți faci mai întâi cont, mai ales dacă vrei să joci pe bani reali. După această înregistrare va fi necesară o depunere în contul tău. Această depunere se poate efectua în mai nulte feluri, prin Visa, MasterCard, Skrill, NETELLER și multe altele. Fiecare cazinou online își stabilește termenii de plată și limitele sumelor. De cele mai multe ori va trebuii să efectuezi o depunere pentru a profita de bonusuri și promoții.

Expanding wilds

Simbolurile wild sunt prezente la aproape orice joc de tip slot pe care ți-l poți imagina. Aceste simboluri pot fi comparate cu cartea de joker. Wild-ul ia locul oricărui simbol din jocul respectiv și în acest fel îți mărește substanțial șansele de câștig. Există însă și un zild expansiv. Când este activat, acesta se va extinde pe toată rola. Sigur înțelegi că folosindu-te de un asemenea simbol Wild poți câștiga foarte bine.

High roller

Un high roller este o persoană care obișnuiește să joace jocuri cu mize foarte mari în cazinouri. Acești oameni sunt atrași de către cazinouri prin a le oferi transferuri cu limuzina sau cu suite de lux.

Jackpot

Jackpot este cel mai mare premiu posibil la jocurile ca la aparate. Acest jackpot poate fi prestabilit sau poate fi alimentat incremental de fiecare dată când un se joacă un joc cu un acest tip de jackpot progresiv. Șansele să-l câștigi sunt mai reduse, dar câștigul poate fi unul fenomenal într-un timp foarte scurt.

Multiplicator

Așa cum spune numele, multiplicatorul îți multiplică câștigul unei rotiri în cadrul unui joc de tip slot cu un anumit factor. De cele mai multe ori, aceste multiplicatoare sunt însoțite de rotiri gratuite pe care le poți câștiga în jocul respectiv.

Payout

Payout se referă la măsura în care un cazinou sau o casă de pariuri online plătesc câștigurile jucătoriilor. În intermediul online vei regăsi toate câștigurile tale în contul tău personal la cazinoul online respectiv.

Procentajul de distribuire a câştigurilor

Procentajul de distribuire a câștigurilor este diferit pentru fiecare joc din cazinourile online. Aceste procentaje sunt un fel de margine a casei, dar în cadrul jocurilor de tip slot. Acest procentaj reprezintă câștigul mediu unui jucător pentru fiecare leu jucat. Poate fi important să consulți acest procentaj înainte de-a juca.

Role

Rolele fac parte din jocurile ca la aparate. Pe aceste role sunt afișate simboluri, iar tu trebuie să faci combinații pe aceste role folosindu-te de liniile câștigătoare prin rotirea rolelor. Fiecare rotire îți poate aduce un premiu, deci pentru fiecare rotire va trebui să mizezi o anumită sumă. Excepția regulii sunt evident rotirile gratuite.

Role cascadă

La jocurile ca la aparate, rolele cascadă ne aduc aminte de jocuri precum Gemix sau Tetris. După fiecare combinație câștigătoare, simbolurile implicate dispar și sunt înlocuite cu altele, în forma unei cascade. În acest fel, ți se măresc șansele de câștig substanțial la fiecare rotire. Dacă ai așadar parte de un câștig după o rotire, ți se va acorde câștigul după care se va activa cascada.

Rotire

Rotirea este activitatea principală în cadrul jocurilor de tip slot. Prin rotirea rolelor poți face combinații câștigătoare între simbolurile jocului respectiv. Fiecare rotire necesită o miză, cu excepția rotirilor gratuite.

Rotiri gratuite

Aproape toate jocurile de tip slot pe care le poți juca online în cazinouri îți vor oferi la un moment dat rotiri gratuite. Acestea le poți câștiga în momentul în care faci combinația necesară pe una din liniile câștigătoare. Rotirile gratuite se rulează automat și sunt adesea însoțite de un multiplicator. Rotirile gratuite îți pot fi oferite și direct de către cazinoul respectiv sub forma unui bonus sau unei promoții.

Simboluri bonus

La jocurile de top slot, simbolurile bonus sunt cele care declanșează rotiri gratuite, bonusuri sau caracteristice speciale specifice jocului respectiv. Depinde de jocul respectiv numărul necesar de asemenea simboluri pentru a avea parte de jocul bonus sau de rotirile gratuite. Aceste jocuri oferă de cele mai multe ori câștiguri uluitoare, mai ales când este vorba și de multiplicatoare.

Simbolul wild

Simbolurile wild sunt prezente la aproape orice joc de tip slot pe care ți-l poți imagina. Aceste simboluri pot fi comparate cu cartea de joker. Wild-ul ia locul oricărui simbol din jocul respectiv și în acest fel îți mărește substanțial șansele de câștig.

Simbolurile scatter

Simbolul scatter, sau pe scurt, scatter-ul, este cel mai prețios simbol care îți poate apărea pe rolele jocurilor de tip slot. Aceste simboluri sunt deja un standard când este vorba de păcănelele pe 5 role. Simbolurile normale trebuie să formeze combinații pe liniile câștigătoare pentru a-ți oferi un câștig, dar în cazul scatter-urilor este suficientă simpla prezență pe role pentru a declanșa bonusul, jackpot-ul sau jocul suplimentar.

Sloturi progresive

Sloturile progresive dispun de un jackpot care este alimentat de fiecare dată când un jucător joacă o anumită sumă. Acest proces se repetă până când un jucător câștigă acest jackpot fenomenal. Un câștig mare așadar într-un timp scurt, dar cu șanse scăzute de a-l câștiga.

Wild schimbător

Wild-ul schimbător este un simbol wild care rămâne pe rolă mai timp de mai multe rotiri atunci când îți apare în cadrul jocurilor ca la aparate. Mai mult decât atât, vei vedea că aceste wilduri vor schimba rola după fiecare rotire și vor sări de la una la alta. Acest fapt aduce un factor de senzație jocului tău.

Wild suprapus

Un wild suprapus este un simbol wild, care, atunci când îți apare, îți va ocupa o rolă întreagă. Acest lucru mărește dramatic șansele tale de câștig și Wild-ul suprapus este un tip de wild foarte iubit de jucătorii la aparate.