Sari la conținut

Tipuri de Pariuri Sportive

Tipuri de Pariuri Sportive

Pariurile sportive reprezintă o modalitate foarte bună de a face anumite sporturi mai palpitante. Extazul pe care îl adaugă un bilet de pariuri evenimentului sportiv pe care îl urmărești ar putea fi sarea și piperul de care ai nevoie pentru a îți savura experiența pe îndelete. Deși pe vremuri erai nevoit să te duci fizic la agenții ca să pariezi, tehnologia îți aduce posibilitatea să faci asta de oriunde acum, atâta timp cât ai acces la un dispozitiv conectat la internet. Pariurile sportive online au deschis porțile către o nouă lume de posibilități, numărul agențiilor și a piețelor de pariuri crescând exponențial cu fel de fel de noi sporturi și opțiuni de pariere. În plus, unde înainte puteai să pariezi doar simplu, multiplu sau sistem, agențiile de pariuri online ne-au adus în ultimii ani posibilitatea de a combina mai multe pariuri de la același meci.

Pariuri Simple

Pariurile simple, așa cum sugerează și numele, sunt pariurile cu un singur eveniment pe bilet. În general pariurile simple sunt metoda aleasă de către pariorii profesioniști, datorită faptului că este metoda cu cea mai mare rată de câștig pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că șansa să ai un bilet câștigător scade cu fiecare eveniment pe care îl adaugi. Astfel se face că potențialul pentru câștiguri nu e cel mai bun, fiindcă că în general nu vei avea parte de cote mari.

Desigur, nu e bătut în cuie acest fapt. Există suficiente evenimente care au cotă mare, dar riscul este și el pe măsură. Asta nu înseamnă că este imposibil să câștigi genul acesta de pariuri, ci doar că trebuie să îți consideri alegerile mult mai bine.

Pariuri Multiple

Pariurile multiple reprezintă orice bilet de pariuri pe care plasezi multiple pariuri de la evenimente diferite. În general, metoda aceasta este preferata amatorilor de pariuri, sau a celor care pariază foarte rar, datorită faptului că îți oferă un amestec decent de divertisment și potențial pentru câștiguri. Cotele fiecărui eveniment pe care îl plasezi pe bilet se înmulțesc între ele, astfel cu această metodă poți ajunge la niște sume de-a dreptul astronomice în funcție de câte pronosticuri incluzi.

Trebuie ținut cont totuși că pe măsură ce adaugi evenimente noi pe bilet, șansele acestuia să iasă câștigător scad exponențial. Un mod bun de a câștiga cu pariurile multiple este să profiți la maxim de funcția cash-out pe care o oferă majoritatea caselor de pariuri online din ziua de azi.

Dacă vrei doar să te distrezi, atunci îți recomandăm să pui un așa-zis ‘ziar’ – miză foarte mică și evenimente foarte multe. În felul acesta nu îți va părea rău dacă iese necâștigător, dar te vei distra pe cinste urmărind meciurile. Cine știe, dacă ești norocos, poate o să te alegi cu mai mult decât doar distracția.

Pariuri Sistem

Pariurile sistem au fost cândva o variantă mai populară printre pariorii veterani, înainte de apariția pariurilor online. Pe scurt, pariurile sistem sunt pariuri multiple în care poți să pariezi atât pe totalitatea evenimentelor de pe bilet, dar și pe combinații individuale cu meciurile de pe bilet. De exemplu, dacă plasezi un bilet sistem cu cinci evenimente, din care tu pariezi că o să iasă minim patru evenimente câștigătoare, atunci vei avea cinci combinații a câte patru evenimente din cele cinci. Practic, e ca și cum ai plasa cinci bilete diferite într-unul singur.

Nu e foarte greu să îți dai seama de ce nu prea mai pariază nimeni sistem în ziua de azi. Pe lângă faptul că e extrem de complicat să înțelegi toate chichițele acestei metode, nu e cu nimic mai profitabilă decât celelalte modalități de a paria. Sfatul nostru e să îți îndrepți atenția către metodele mai ușoare, pentru că e puțin probabil să te distrezi făcând ecuații matematice.

Pariuri Combo

Pariurile combo reprezintă o variantă care încă se află în dezvoltare la casele de pariuri din România, dar care apar încet-încet peste tot. Din punct de vedere funcțional, acestea sunt aproape identice cu pariurile multiple. Singura diferență este că pentru pariurile combo trebuie să plasezi multiple pronosticuri de la același eveniment. Astfel potențialul pentru câștiguri foarte mari este decent, însă probabilitatea scade pe măsură ce adaugi pronosticuri.

Fiind atât de similare cu pariurile multiple, le poți considera o alternativă viabilă pentru acestea. Dacă vrei să pui mai multe evenimente pe un bilet dar nu ai suficiente, atunci poți lua în calcul pariurile combo. În plus, dacă vrei să duci lucrurile la nivelul următor atunci poți să plasezi un pariu multiplu format din două sau mai multe pariuri combo. Este foarte util la sporturi care de regulă au sute de opțiuni de pariere precum fotbalul, pentru că poți să îți creezi ce combinație de pariuri vrei tu din evenimentele simple oferite de agenție.

Case de pariuri

unibet
Bonus de Bun-Venit:
100% până la 300 RON

# Sporturi: 35+

Bonusuri Vizitează Unibet
winmasters
Bonus de Bun-Venit:
100% până la 400 RON

# Sporturi: 30+

Bonusuri Vizitează winmasters
888sport
Bonus de Bun-Venit:
1.000 RON

# Sporturi: 37

Bonusuri Vizitează 888sport