Sari la conținut

Pariuri Ciclism

Ciclismul este un sport foarte popular, cu numeroase competiții de renume. Pe lângă Turul Franței (Tour de France), Turul Italiei (Giro d’Italia) și Turul Spaniei (Vuelta) există și alte competiții de valoare în întreaga lume care stârnesc interesul pariorilor și care conferă extrem de multe oportunități de câștig. Pe piața agențiilor online de pariuri locale, momentan, sunt disponibile pariurile la ciclism de tipul pariere pe competiție (pe câștigătorul clasamentului sau al tricoului), pentru trei evenimente majore de ciclism care vor avea loc în 2019: Turul Franței, Turul Flandrei și cursa Paris-Rubaix. Pariurile online la acest sport sunt destul de simple, fiind, evident, necesar să îți creezi un cont la agenția respectivă, după care să selectezi sportul și să studiezi cotele, care pot fi zecimale, fracționare sau americane. Ai grija, atunci când faci primul depozit, să profiți de bonusurile pentru noii veniți care sunt oferite de către majoritatea platformelor.

Campionate

Unele din cele mai importante campionate de ciclism sunt Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial, campionatele continentale, UCI World Tour, UCI Europe Tour sau UCI America Tour.

Cu Jocurile Olimpice fiind un principal centru al atenției pariorilor și fanilor acestui sport din întreaga lume, vom explica câteva detalii legate de pariurile la acest eveniment. Ciclismul olimpic poate fi ciclism de pistă, de drum, mountain biking și BMX, cu casele de pariuri ofering o varietate de piețe pentru fiecare. Cele mai multe piețe sunt împărțite între ciclismul de pistă și cel de drum, care sunt împărțite între curse de sprint și de anduranță. Există și piețe pentru ciclismul pe echipe, în care mai mulți atleți concurează în cadrul aceleași echipe pentru a câștiga cursa. Aceste piețe sunt interesante din puctul de vedere al pariurilor, cu unii operatori oferind piețe pe timpii individuali, cât și pe cel total.

Tour de France

Tour de France este cel mai prestigios dintre competițiile la ciclism, acesta desfășurându-se de-a lungul a 21 de zile și acoperind o distanță uriașă de 5.697 km. Atunci când pariezi pe Turul Franței, mizele listate de o agenție de pariuri vor reflecta cât de probabil este ca un eveniment să se întâmple. Cât despre piețele la acest tur, acestea pot fi Câștigătorul Final, Câștigătorul la Puncte, Primii Trei ș.a.m.d.

Alte competiții clasice

Printre alte competiții clasice la care poți plasa pariuri, menționăm cursa Paris-Roubaix, care este o compeție de o zi organizată în nordul Franței, Turul Flandrei, care este o competiție anuală organizată în Belgia în fiecare primăvară, sau Turul Spaniei, o cursă anuală organizată în mai multe etape în Spania.

Case de pariuri de top online din România în 2024

[top3 type=”betting”]

Tipuri de pariuri și strategii

Pe lângă pariurile pe competiție menționate la începutul acestui articol, la ciclism mai există și pariuri pe confruntări directe (pe ciclistul care obține locul cel mai bine plasat într-un anumit eveniment), pe etape individuale (au loc sub principiul “toți participă”), confruntări directe pe o etapă (situația pariului este stabilită după atletul care obține cea mai bună poziție la finalul competiției), etc.

Înainte de a plasa un pariu la ciclism, este important să analizezi cicliștii și etapele competiției în sine. De exemplu, Froome este are o viteză mai mare decât Cavendish de-a lungul unui întreg Tur al Franței, dar dacă vrei să plasezi un pariu “Cap la cap” (Head-to-Head) pe ei, verifică mai întâi etapa. Froome este un mare favorit dacă este o etapă de urcare, pe când, pe o etapă de drum drept, Cavendish probabil că va accelera la maxim pentru a ajunge primul la linia de finnish. Aceste lucruri sunt cele care au o importanță majoră la pariurile la acest sport.

Case de pariuri

Unibet

Unibet logoLa casa de pariuri Unibet, competițiile pe care poți plasa pariuri în prezent la ciclism sunt Turul Franței, Paris-Roubaix și Turul Flandrei, ce vor avea loc în anul 2019. Aceste pariuri sunt pe câștigator, de tip simplu, cel mai bine cotat momentan la câștigarea competiției Turul Franței fiind Tom Dumoulin, cu o cotă de 3,25, urmat de Chris Froome cu o cotă de 3,50 și Thomas Geraint cu o cotă de 4. Cât despre Turul Flandrei, favorit la câștigarea competiției este Peter Sagan, cu o cotă de 5,00, urmat de Philippe Gilbert, cu o cotă de 8,00, la fel ca și Gren Van Avermaet.

winmasters

winmasters logoMomentan, winmasters oferă posibilitatea de a plasa pariuri la aceleași trei competiții de ciclism menționate mai sus (Turul Franței, Paris-Roubaix și Turul Flandrei). Pariurile care pot fi plasate la Turul Franței din 2019 sunt pe Winner (câștigător), cât și de tip E/W (două pariuri care sunt puse în mod egal, primul – pe ciclistul care va câștiga cursa, iar cel de-al doilea – pe același atlet să câștige un loc de top în cursă). La cursele Paris-Roubaix și Turul Flandrei de la acest operator online, se pot plasa pariuri simple, pe câștigător.

888sport

Și la agenția de pariuri online 888sport, în prezent, se pot pune pariuri la ciclism pe competițiile Paris-Roubaix, Turul Franței (clasament general) și Turul Flandrei. Pariurile sunt de tip simplu, pe câștigător, iar în dreapta ecranului se afla și un buton cu un link către anumite statistici care te vor ajuta să analizezi performanțele anterioare ale ciclistului favorit. În partea de jos a paginii, de asemenea, ai posibilitatea de a selecta formatul cotelor, acesta putând fi zecimal, fracționar sau american. Această platformă este foarte bine structurată, oferindu-ți ocazia să pariezi pe ciclistul favorit la unele din cele mai bune cote de pe piața.