Homejocul de noroc responsabilCum să te protejezi atunci când participi la jocuri de noroc pe internet

Cum să te protejezi atunci când participi la jocuri de noroc pe internet

Cum să te protejezi atunci când participi la jocuri de noroc pe internet

Ești pasionat de pariuri sau de jocurile de noroc online? Dacă da, trebuie să știi că jocurile de noroc te supun la anumite riscuri. Acestea constau în dezvoltarea unei dependențe de jocuri de noroc (așa numitul ‘joc patologic de noroc’, care este clasificat ca o afecțiune mentală), furtul identității, o amendă usturătoare de la autoritățile locale, ca să nu uităm nici de chiar furtul fondurilor tale. Dar să le luăm pe rând.

Riscul dependenței de jocuri de noroc

Acest risc se poate dezvolta în anumite condiții atunci când joci ore în șir și simți că nu te poți opri. Dependența de jocuri de noroc este clasificată ca o afecțiune mentală. Mayo Clinic definește această afecțiune ca “dorința incontrolabilă de a participa la jocuri de noroc, cu toate că acest lucru îți distruge viața”.

Specialiștii de la această clinică continuă prin a descrie simptomele acestei dependențe, printre care se enumeră:

Preocuparea pentru jocurile de noroc, ca de exemplu pentru a plănui cum să faci rost de mai mulți bani pe care să-i joci.
Inabilitatea de a controla, reduce sau de a renunța cu totul la jocurile de noroc.
• Participarea la jocuri de noroc pentru a scăpa de probleme sau pentru a uita de sentimentele de neajutorare, vină, anxietate sau depresie.
Riscul de a pierde sau de a pune în pericol relații importante, un loc de muncă, sau oportunități la locul de muncă sau la școală din cauza jocurilor de noroc.
Recurgerea la furt sau fraudă pentru a face rost de bani pentru a juca.
• Altele.

Dacă te recunoști în aceste simptome, este timpul să cauți ajutor de specialitate.

Riscul furtului identității

Nu este un secret că atunci când joci pe internet, îți sunt cerute datele personale pentru a deschide un cont la orice casă de pariuri. Dacă aceasta din urmă nu este licențiată de ONJN, riști ca datele tale personale precum nume, adresă, CNP sau adresă de email, să fie furate în scopuri ilegitime.

Riscul unei amenzi de la autoritățile române

Atunci când ești cetățean român, este imperativ să știi că este legal să pariezi doar la casele de pariuri licențiate de ONJN din România. Și nu e vorba doar de vechea zicală “unde-i lege nu-i tocmeală”.

Această regulă este implementată pentru scopuri justificate: pentru a te proteja pe tine, ca jucător, în ceea ce privește datele tale personale, dar și pentru a-ți garanta câștigurile. Un alt motiv evident este, desigur, cel al plătirii de taxe, lucru important care susține economia locală și sistemul de asigurări sociale.

În caz că ești tentat să joci la o casă de pariuri online nelicențiată de ONJN, află că ești pasibil de o amendă destul de mare, pe lîngă faptul că ți-ai putea pierde toate eventualele câștiguri din diverse motive invocate de acei operatori.

Riscul furtului fondurilor tale

Riscul furtului fondurilor tale Chiar și atunci când joci la o casă de pariuri licențiată de ONJN, este posibil, dacă nu-ți alegi atent metodele de depunere sau retragere, să rămâi fără fonduri. Din acest motiv este foarte important să alegi metode de plată credibile precum cardurile de debit Visa sau MasterCard, PayPal, Neteller sau Skrill, care sunt în totalitate legitime și au o experiență extrem de vastă în domeniul tranzacțiilor online.

Ce să faci ca să te protejezi

Pentru a contracara aceste riscuri, ia următoarele măsuri:

• Joacă doar la casele de pariuri sau cazinourile online licențiate de ONJN din România. Poți să verifici dacă un operator de jocuri de noroc online este licențiat pe website-ul oficial al acestei autorități. De asemenea, informează-te despre calitatea casei de pariruri sau a cazinoului online citind recenzii și ultimele noutăți despre aceștia de pe website-uri ca Feeling Lucky, unde poți afla informații obiective de ultimă oră doar despre operatorii licențiați.
Pune-ți anumite limite în ceea ce privește durata și suma de bani pe care vrei și îți permiți să o cheltui la jocurile de noroc online. În acest sens, pune limite pe cardurile de credit și chiar anulează-ți contul la website-ul de jocuri de noroc, dacă este necesar.
• Dacă observi că devii dependent de jocurile de noroc, caută ajutor de specialitate.
Informează-te în ceea ce privește jocul responsabil și care pot fi riscurile pe care ți le asumi atunci când participi la jocurile de noroc online.
Monitorizează-ți timpul petrecut pe website-urile de jocuri de noroc, pentru a putea lua o decizie informată despre care trebuie să fie următoarele măsuri pe care trebuie să le iei.

https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/cum-sa-te-protejezi-atunci-cand-participi-la-jocuri-de-noroc-pe-internet.png
<img id="postThumbnailImageTopLeftPostContent" class="postThumbnailImageTopLeftPostContent" src="https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/cum-sa-te-protejezi-atunci-cand-participi-la-jocuri-de-noroc-pe-internet.png" width="300" height="157" alt="Cum să te protejezi atunci când participi la jocuri de noroc pe internet">,<img decoding="async" loading="lazy" src="https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-300x300.png" alt="Riscul furtului fondurilor tale" width="300" height="300" class="alignright size-medium wp-image-5355" srcset="https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-300x300.png 300w, https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-150x150.png 150w, https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-1024x1024.png 1024w, https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-65x65.png 65w, https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-180x180.png 180w, https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-360x360.png 360w, https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-790x790.png 790w, https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale-1095x1095.png 1095w, https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/riscul-furtului-fondurilor-tale.png 1280w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" />