Sari la conținut

Tipuri de jocuri de noroc online

Tipuri de jocuri de noroc online

Jocurile de noroc pe care le știm noi în ziua de azi au progresat mult față de cum arătau inițial acum mulți ani. Este de așteptat, având în vedere progresul tehnologic prin care a trecut lumea de-a lungul timpului. La început aparatele erau destul de rudimentare, având doar trei role și un rând. Cu timpul însă, acestea s-au dezvoltat să includă din ce în ce mai multe funcții: grile mai mari, funcții speciale, bonusuri, și multe altele.


Cazinouri online de top din România în 2024

Casino
Prezentare Rapidă
Bonusuri
 • # Jocuri: 1.500+
 • Număr Licență: L1160654W000324
 • Bonus de Bun Venit: 2.000 RON
 • Bonus Fără Depunere: 25 lei
2
 • # Jocuri: 1.300+
 • Număr Licență: L1160657W000330
 • Bonus de Bun Venit: 100% Bonus Până La 1.000 RON + 200 Rotiri Gratuite CASH
 • Bonus Fără Depunere: 0 RON
 • # Jocuri: 1.200+
 • Număr Licență: L1160650W000194
 • Bonus de Bun Venit: 100% Bonus Până La 1.000 RON + 555 Rotiri Gratuite
 • Bonus Fără Depunere: 0 RON

În ziua de azi nu este nimic ieșit din comun să vedem jocuri cu grilă de 7×7 sau chiar mai mare. Wildcardurile și celelalte simboluri speciale sunt un alt element cu care ne-am învățat. Dacă un joc modern nu ar avea măcar o funcție sau un simbol special, este greu de imaginat că l-ar juca cineva. Pe lângă asta, tranziția în mediul online le-a permis producătorilor de jocuri să exploreze noi direcții. Astfel, nu mai ești limitat de nevoia de a fi prezent fizic într-un cazinou ca să poți juca la ruletă, blackjack, poker, și toate celelalte. Dacă îți dorești, poți chiar să joci jocuri de masă live, alături de un crupier real care dirijează jocul în fața camerei de filmat. Potențialul pentru diferite tipuri de jocuri pare destul de mare. Singura limită o reprezintă numai imaginația producătorilor de jocuri de noroc.

Sloturi clasice

Sloturile clasice sunt cel mai răspândit tip de joc de noroc pe care îl vei întâlni. Termenul acesta este unul umbrelă în care am încadrat mai multe tipuri de sloturi. Acestea au diferențe unele față de celelalte, dar sunt totuși suficient de similare încât să le punem în aceeași categorie. Aici intră jocurile în stil vechi cu grilă 3×3, cele mai noi cu grilă de 3×4 sau mai mare, și așa mai departe. Câteva exemple sunt cunoscutele Lucky Lady’s Charm, Book of Ra, Money Train 2, și probabil unul sau mai multe din favoritele tale.

Acestea vin în mod tipic la pachet cu simboluri speciale precum Wildcard, Scatter, și altele care activează funcții și bonusuri. În plus, multe dintre ele au funcții speciale care nu necesită neapărat găsirea unui simbol anume. De exemplu, jocurile producătorului EGT vor avea de cele mai multe ori funcțiile Gamble sau Jackpot Cards. Prima îți oferă șansa de a-ți dubla câștigurile după o rundă de succes. A doua poate fi activată aleator și reprezintă speciala prin care poți câștiga unul din patru Jackpoturi.

Per total, nu ai cum să dai greși cu un joc de genul acesta. Regulile sunt clare și simple, iar funcțiile speciale îți garantează o doză satisfăcătoare de distracție.

Sloturi cascadă

Sloturile cascadă sunt fratele mai mic al celor clasice. Acestea se remarcă prin felul în care se formează combinații câștigătoare. Simbolurile pot forma combinații atunci când sunt adiacente pe verticală sau orizontală, sau indiferent de poziția lor pe ecranul de joc atunci când depășesc un număr minim. După ce este confirmată combinația și plata, simbolurile respective sunt distruse. Spațiul liber va fi umplut de simbolurile din preajma lor, de regulă cele de deasupra. Acestea pot forma la rândul lor noi combinații câștigătoare, runda luând sfârșit când nu mai există combinații noi de format. Grila este și ea adaptată noului stil, aceasta fiind mai mare pentru a face loc combinațiilor de multe simboluri. În mod normal minimul pe care îl vei vedea este de 5×5, dar există și sloturi care au grile de-a dreptul masive precum 10×10 sau mai mult.

Simbolurile speciale disponibile în acest tip de joc variază de la un slot la altul. Wildcardul rămâne unul din simbolurile cele mai des întâlnite, însă. Scatterul nu este la fel de popular ca și în cazul sloturilor clasice. Asta nu înseamnă că este complet absent, ci doar că nu îl vei vedea în majoritatea jocurilor. Absența Scatterului este compensată de alte funcții speciale totuși. De regulă acestea vor consta în diverse efecte care modifică sau distrug simboluri de pe ecran pentru a te ajuta. Câteva exemple de sloturi cascadă sunt Hammerfall, Gemix 2, și Sweet Bonanza.

Jocuri de masă

Jocuri de masăÎn categoria jocurilor de masă intră orice fel de joc pe care îl poți juca la o masă de cazinou. Blackjack, poker, zaruri, ruletă, și variațiile lor se regăsesc sub acest termen. Dacă pe vremuri trebuia să fii prezent fizic într-un cazinou ca să le joci, progresul tehnologiei ți le-a adus pe ecranul dispozitivului tău mobil. Acum poți să te joci jocul tău de masă preferat indiferent dacă ești acasă sau la plajă.

Chiar și în cadrul acestei categorii, jocurile de masă sunt împărțite în două subcategorii – virtuale și live. În cadrul celor virtuale, dealerul este calculatorul și jocul se desfășoară în cadrul unei aplicații. Cele live în schimb sunt găzduite de un crupier real, aflat în studioul producătorului. Și jocul în sine are loc în realitate, crupierul fiind responsabil cu buna desfășurare a etapelor jocului. Diferențe majore nu sunt între cele două, dar unii oameni preferă aspectul social pe care îl oferă jocurile de masă live. Pe lângă asta, poate că o masă de ruletă reală îți inspiră mai multă încredere decât una virtuală. Nu trebuie să îți faci griji însă, deoarece jocurile de noroc găzduite de companiile aprobate de ONJN nu sunt niciodată măsluite.

Jocuri Crash

Jocurile Crash sunt cea mai recentă inovație din domeniul jocurilor de noroc. Acestea se aseamănă mai mult cu pariurile sportive decât cu sloturile, dar sunt cel puțin la fel de distractive. Premiza este cât se poate de simplă. Înaintea fiecărei runde vei îți vei plasa pariul. O dată ce începe, vei avea de urmărit o linie care urcă până într-un punct prestabilit. Linia aceasta reprezintă multiplicatorul de câștig pentru pariul tău. Obiectivul este să îți încasezi pariul înainte ca multiplicatorul să își atingă limita. Dacă nu îl încasezi la timp, îți pierzi atât câștigul până în acel punct cât și miza inițială. Unele jocuri îți permit să plasezi multiple pariuri simultan.

Momentan, singurul joc Crash de care știm noi că este disponibil la cazinourile online din România este Aviator. Jocurile de acest tip au în mod normal și o componentă multiplayer atașată. Undeva pe ecran vei putea vedea ceilalți jucători care participă concomitent cu tine. Poți vedea atât pariurile pe care le plasează, cât și momentul în care se retrag și câștigurile pe care le obțin. Acest aspect adaugă o doză de competiție jocului. Te vei simți ca și cum ești într-o cursă împotriva colegilor tăi de joc. Jocurile Crash sunt foarte distractive, și recomandăm oricui să le încerce. Sperăm ca popularitatea lor să crească, și o dată cu asta să vedem mai multe la cazinourile online disponibile în țara noastră.

Cele mai tari cazinouri online la care să te joci

Superbet

Superbet este unul din cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România. Selecția de jocuri disponibilă pe site-ul lor este printre cele mai mari, cu peste 1.600 de titluri. Oferta de bonusuri și promoții nu este de neglijat nici ea. Bonusul de bun venit îți aduce până la 1.200 RON și 300 de rotiri gratuite pentru primele trei depuneri. Pe lângă asta, Superbet găzduiește frecvent diverse promoții periodice, și Roata Norocului Superbet. Aceasta poate fi învârtită o dată pe zi, și îți poate aduce rotiri gratuite, bonusuri cash, sau pariuri gratuite pe secția de pariuri sportive.

winmasters

winmasters logoLa winmasters mereu o să găsești ceva distractiv de făcut, indiferent dacă ești fan al cazinourilor sau al pariurilor sportive. Cazinoul online îți pune la dispoziție peste 1.100 de jocuri de noroc cu care să îți petreci timpul. Oferta de bonusuri și promoții este destul de bogată pentru a atrage orice jucător. Bonusul de bun venit îți garantează până la 1.000 RON și 230 de rotiri gratuite la prima depunere. Tot la winmasters vei găsi și multiple oferte ce îți aduc rotiri gratuite pe diverse jocuri, și turnee la care poate participa oricine.

NetBet

NetBetNetBet logo este un operator stabilit de mulți ani atât pe piața internațională de jocuri de noroc, cât și în țara noastră. Atât cazinoul online cât și secția de pariuri sportive sunt renumite printre jucători. Oferta de bonusuri și promoții este totodată una dintre cele mai bune pe care o vei găsi oriunde. Bonusul de bun venit îți garantează până la 5.000 RON și 650 de rotiri gratuite pentru primele cinci depuneri, plus încă 100 de rotiri gratuite după ce îți validezi contul. Nici restul promoțiilor nu sunt mai prejos, NetBet găzduind lunar noi oferte și turnee prin care poți câștiga rotiri gratuite, bani, și altele.