HomecazinouNoile impozite pentru jocuri de noroc valabile de la 1 august 2022

Noile impozite pentru jocuri de noroc valabile de la 1 august 2022

Noile impozite pentru jocuri de noroc valabile de la 1 august 2022

În vremuri grele, guvernele țărilor caută fel de fel de metode pentru a strânge cureaua. Economia țării este foarte importantă, iar viitorul arată destul de incert având în vedere ce se întâmplă în lume. Pandemia, invazia Ucrainei de către Rusia, și restul factorilor geopolitici din ultimii ani ne-au adus în pragul unei noi crize economice. Efectele acesteia deja încep să se simtă în creșterea inflației, și o dată cu aceasta creșterea prețurilor alimentelor, carburanților, și altor bunuri de larg consum.

Iată că Guvernul României a venit cu multiple noi propuneri de schimbări fiscale pentru a încerca să combată deficitul bugetar care urmează. Evident că majoritatea constau în majorarea taxelor și impozitelor pentru cetățeni și firme. Printre acestea au strecurat și o lege care va afecta pasionații de jocuri de noroc, însă.

Cotele de impozitare impuse de Guvernul României au intrat în vigoare la 1 august 2022, și vizează creșterea impozitului pe câștigurile obținute din jocuri de noroc. Indiferent dacă ești pasionat de păcănele, poker, pariuri sportive, loterie, bingo, și așa mai departe, vei fi afectat de aceste schimbări. Astfel avem trei praguri de impozitare:

  • Pentru câștigurile până în 10.000 RON inclusiv se plătește impozit de 3% din total;
  • Pentru câștigurile cuprinse între 10.000 și 66.750 RON, se percepe o taxă fixă de 300 RON plus 20% impozit din ce depășește 10.000 RON;
  • Pentru câștigurile ce depășesc 66.750 RON, se percepe o taxă fixă de 11,650 RON plus 40% impozit din suma care depășește 66.750 RON.

Aceste schimbări sunt mult mai acceptabile față de numerele vehiculate inițial în presă, și nici nu sunt mult mai mari față de cele precedente. Până la 1 august 2022, cotele de impozitare în vigoare erau de 1%, 16%, și 25%, procentul crescând o dată cu totalul brut al venitului.

Jucătorii vor avea un oarecare motiv de bucurie totuși, chiar dacă vor trebui să plătească dări mai mari statului acum. Măcar nu vor avea de plătit 40% indiferent de totalul câștigurilor, așa cum se zvonea inițial. O astfel de măsură draconică ar fi garantat dispariția industriei jocurilor de noroc din România, sau mai rău – creșterea operațiunilor de jocuri de noroc ilegale. În orice caz, lucrurile pare că vor fi stabile pe acest front, cel puțin în viitorul apropiat.

Tu ce părere ai? E o decizie bună luată de Guvern, sau doar o altă lege proastă dintr-un șir care pare că nu se mai termină? Lasă-ne opinia ta într-un comentariu la acest articol.

https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/impozit-pe-castiguri-main.jpg
<img id="postThumbnailImageTopLeftPostContent" class="postThumbnailImageTopLeftPostContent" src="https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/impozit-pe-castiguri-main.jpg" width="300" height="174" alt="Noile impozite pentru jocuri de noroc valabile de la 1 august 2022">