HomecazinouFemeile nu joacă?

Femeile nu joacă?

Femeile nu joacă?

Este adevărat că femeile nu prea joacă, sau este doar vorba de un misoginism? Într-o lume dominată până nu demult de bărbați, statisticile internaționale arată că, odată cu accesul facil la cazinourile online, femeile încep și ele să joace tot mai des.

Iată faptele

În cartea “Afecțiunile jocului de noroc la femei” publicată pentru prima data în 2017, editată de Henrietta Bowden-Jones Fulvia Prever , se arată că s-a înregistrat “o creștere în participarea la jocurile de noroc din partea femeilor (n.e. în Marea Britanie), (…) prin care aceasta a crescut cu 65% din 2007 (și 68% în 1999) la 71% în 2010.”

Iar în studiul “Comportamentul de joc de noroc al femeilor, preferințe de produse și percepții ale pericolelor produselor: diferențe de vârstă și statut de risc asociat cu jocurile de noroc”, se citează un studiu din 2011 de prevalență în New South Wales (un stat de pe coasta estică a Australiei) ce a demonstrat că 64% dintre femei au participat la jocurile de noroc cel puțin o data în acel an, în comparație cu 66% dintre bărbați. Iar în Noua Zeelandă, continua autorii, 80,3% dintre femei și 80,4% dintre bărbați au participat la astfel de jocuri în ultimul an.

Concluzie? Oare cum arată statisticile la noi în țară? Deși studiile efectuate pe compatrioatele noastre sunt rare, unul realizat în septembrie 2016 de GfK Romania arată că doar 7% dintre jucătorii de noroc de la noi din țară sunt femei.

Cu toate acestea, într-un articol publicat în SfatulMedicului cu implicarea consultantului de specialitate Dr. Ovidiu Balaban-Popa, medic psihiatru la Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila”, se menționează faptul că “deși pacienții de sex masculin cu acest diagnostic sunt mai numeroși, cazurile de femei dependente de jocurile de noroc se înmulțesc de la un an la celălalt”.

Ce preferă femeile să joace

Spre deosebire de bărbați, femeile preferă să joace pentru a se relaxa și de multe ori de singurătate sau plictiseală. Cele mai preferate jocuri de noroc practicate de femei sunt sloturile, pentru că nu necesită o strategie anume și nu durează prea mult, dar și jocurile de bingo.

Cu toate acestea, când vine vorba de loterii (care sunt și ele considerate jocuri de noroc), procentajul de jucători bărbați sau de cel de femei este același, ei alegând aceste jocuri cu aceeași frecvență.

https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/femeile-nu-joaca.jpg
<img id="postThumbnailImageTopLeftPostContent" class="postThumbnailImageTopLeftPostContent" src="https://feelinglucky.ro/wp-content/uploads/femeile-nu-joaca.jpg" width="300" height="174" alt="Femeile nu joacă?">